FAQ Search Memberlist Usergroups Profile Log in to check your private messages
 Forum Index      Log in  Register
Microma module

 
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Replica and Screen Used Props
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Deckard_0489
Community Member


Joined: 21 Oct 2014
Posts: 44

PostPosted: Mon Jun 06, 2016 5:36 pm    Post subject: Microma module Reply with quote

hi, the microma 3 buttons module is rare to find (only the internal parts I mean)? I saw that there is a Sekonda watch brand that should have the same module. thanks
Back to top
View user's profile Send private message
Author Message
Buch
Community Member


Joined: 27 Feb 2014
Posts: 944
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Tue Jun 07, 2016 2:45 pm    Post subject: Reply with quote

Are you asking if the modules are hard to find?

They turn up on eBay from time to time. They're often between 150 and 200 $US (Yes, the modules alone). Sometimes - but rarely - much cheaper, I just picked up two fully working Micromas for only 89$US. You can get lucky...

Don't know about the Sekonda...
_________________
Monsieur, azonnal kövessen engem bitte
Back to top
View user's profile Send private message
Author Message
Deckard_0489
Community Member


Joined: 21 Oct 2014
Posts: 44

PostPosted: Sat Oct 29, 2016 11:14 am    Post subject: Reply with quote

Good evening everyone, I pick up back this thread to ask you one thing, those who have a microma blade runner type has ever noticed a defect which consists in skipping hours?? My watch for example when arrive to 19:59 then pass to 10:00.
Back to top
View user's profile Send private message
Author Message
Pierre990429
Community Member


Joined: 06 Dec 2012
Posts: 77
Location: France

PostPosted: Sun Nov 06, 2016 5:43 am    Post subject: Reply with quote

Hi, that's a classical issue with those modules.

You need to push the RESET lever after having replaced the batteries.
Be sure to make electrical contact for 5-10 seconds.

Those modules are really touchy. I had the exact same issue but it went away after a correct "reset".
Even having the batteries out for 48h doesn't seem to be enough.

Verify that the hours advance normally afterwards, when you set the time, AND that you can set the date and the month. (sometimes the month setting can get skipped too, I mean you haven't the option to change it because of a bugged module - a good "reset" corrects this too)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Replica and Screen Used Props All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
BBTech Template by © 2003-04 MDesign

Problems Registering Contact: help@propsummit.com